Mysterieus object neergestort op aarde?

Het mysterieus object ‘WT1190F’ zou normaal deze ochtend om iets na 7 uur neerstorten boven de Indische oceaan ten zuiden van Sri Lanka, maar of het object onze planeet bereikte, is niet duidelijk.

Neergestort of niet?
Heel wat enthousiaste toeschouwers zaten in Sri Lanka klaar om het fenomeen te aanschouwen, maar het was te bewolkt. Het is dus niet duidelijk of het object de aarde al dan niet bereikt heeft. Er zijn in elk geval nergens meldingen gemaakt dat ‘WT1190F’ neerstortte, waardoor wetenschappers concluderen dat het opbrandde in onze atmosfeer.

Deel van raket?
WT1190F werd begin oktober opgemerkt door Amerikaanse astronomen. Sindsdien konden de onderzoekers het object voldoende lang volgen om zijn baan te berekenen. Zo voorspelden ze dat het op vrijdag 13 november ging landen in de Stille Oceaan, ongeveer 100 kilometer voor de zuidkust van Sri Lanka en dat het een hol object is met een diameter van enkele meters. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een deel van een leeggetrapte raket die al minstens drie jaar rondzweeft.