VS: Kind aangeklaagd voor moord op baby

Een jongen van acht jaar wordt in de Amerikaanse staat Alabama aangeklaagd voor moord op een éénjarig meisje. Hij sloeg de peuter dood terwijl hun beider moeders in een nachtclub aan het uitgaan waren. De jongen kon het aanhoudende gehuil van het meisje niet meer verdragen.

Het is nog niet duidelijk welke straf de minderjarige dader boven het hoofd hangt. Volgens specialisten riskeert hij tot zijn 21ste in de jeugdgevangenis te belanden. Maar als men hem als volwassene berecht -wat onwaarschijnlijk wordt geacht- riskeert hij levenslang. De politiechef van het plaatsje Birmingham waar de feiten zich afspeelden, heeft het over één van de meest trieste zaken in zijn dertigjarige loopbaan.

De 26-jarige moeder van het slachtoffer trok met haar dochter enkele weken in bij een vriendin met vijf kinderen tussen twee en acht jaar oud. Maar op het moment van de feiten, was er geen volwassene aanwezig. De vrouw wordt nu aangeklaagd voor doodslag. Ze is momenteel vrij op borgtocht.

Het is niet de eerste keer dat kinderen zich in de VS moeten verantwoorden voor de dood op een ander kind. Vorige maand was er nog sprake van een 11-jarige uit Tennessee die voor de moord op zijn 8-jarig buurmeisje voor de rechter moet verschijnen. Hij had het kind met het geweer van zijn vader doodgeschoten. De jongste veroordeelde moordenaar ooit in de VS is de 13-jarige Lionel Tate, die in 2001 voor de moord op een zesjarige levenslang kreeg. De jongen werd na enkele jaren wel vrijgelaten en zijn straf ingekort.