Thomas Cook tot 18/12 niet naar Sharm

Vliegtuigmaatschappij Thomas Cook schrapt alle vluchten naar het Egyptische Sharm el-Sheikh tot en met 18 december. Het doet dat na de crash van een Russisch passagiersvliegtuig, die mogelijk gelinkt kan worden aan terrorisme.

Volgens Thomas Cook zit de maatschappij met deze beslissing op één lijn met het reisadvies van Buitenlandse Zaken. Dat raadt alle reizen naar de badplaats tijdelijk af. Thomas Cook gaat nu de klanten die voor 18 december wilden afreizen persoonlijk verwittigen en hen een alternatief aanbieden. Ze kunnen kosteloos omboeken naar een andere bestemming, of hun reis annuleren en het bedrag volledig terugbetaald krijgen.

Veiligheidsmaatregelen blijven

Wie nu in Sharm el-Sheikh is kan tot het einde van zijn geplande vakantie blijven. Voor de vluchten naar België blijven er wel bijzondere veiligheidsmaatregelen gelden. Zo vliegt Thomas Cook niet meer over de Sinaï-woestijn en zal een eigen veiligheidsteam de bagage van de passagiers controleren.

Eerder besliste ook al Jetairfly om niet langer naar Sharm el-Sheikh te vliegen. Zij doet dat voorlopig niet tot en met 12 december.