Britse vluchten uit Sinaï opgeschort

De Egyptische autoriteiten hebben de voor vandaag geplande Britse vluchten opgeschort. Dat heeft EasyJet deze voormiddag bekendgemaakt. Voor vandaag waren 29 vluchten van Britse luchtvaartmaatschappijen gepland om de in Sharm-el-Sheikh gestrande Britse toeristen te repatriëren. "De autoriteiten hebben momenteel de landing van Britse maatschappijen in Sharm-el-Sheikh opgeschort. Dat wil zeggen dat 8 van de 10 voor vrijdag geplande EasyJet-vluchten niet zullen opereren", aldus het persbericht. Twee vluchten die naar Gatwick en Luton zouden vliegen, vertrekken wel nog.

19.000 Britten vast
Behalve EasyJet zouden ook Monarch, Thomson, Thomas Cook en British Airways toeristen terugbrengen. Ruim 19.000 Britten zitten vast in de Egyptische badplaats. Woensdag hadden de Britse maatschappijen al hun vluchten vanuit Sharm-el-Sheikh opgeschort, nadat een Russisch passagiersvliegtuig boven het Sinaïschiereiland was gecrasht. Het lijkt er alsmaar meer op dat die crash het gevolg is van een aanslag. De Britse toeristen die sindsdien vast zaten in Egypte zouden vanaf vrijdag gerepatrieerd worden. 

Politiecontroles in de Sinaïwoestijn
In de zuidelijke Sinaï, waar zaterdag een Russisch vliegtuig gecrasht is, zijn heel wat controleposten met militairen en politie. Dat merkt ook VTM NIEUWS-reporter Thomas Van Hemeledonck, die onderweg is naar Sharm-el-Sheikh. “Ook onze bagage is gecontroleerd. De veiligheidsdiensten zijn erg waakzaam, want opnames van die controles moesten we wissen.”