"Ongewone geluiden op zwarte doos"

Net voor de crash van het Russische passagiersvliegtuig in de Sinaïwoestijn, zijn er op de zwarte doos ongewone geluiden opgenomen vanuit de cockpit. Dat melden Egyptische bronnen vandaag aan het Russische persbureau Interfax. Eerder op de dag was al bekend geraakt dat op satellietbeelden tijdens de crash een 'warmteflits' te zien was, maar er zijn geen bewijzen voor een raketlancering.

Het onderzoek van de zwarte dozen is vandaag gestart in Caïro. "Voor het vliegtuig van de radar verdween, zijn geluiden opgenomen die niet karakteristiek zijn voor een normale vlucht", aldus Interfax, dat een anonieme veiligheidsbron in Caïro citeert. Nog volgens de bron waren er kort voor de crash normale gesprekken bezig tussen de piloten en de verkeersleiding.

Ergste crash in Russische luchtvaartgeschiedenis
Bij de crash van de 18 jaar oude Airbus afgelopen zaterdag kwamen alle 224 passagiers om het leven, wat de crash de ergste in de Russische luchtvaartgeschiedenis maakt. Gisteren maakte de Russische luchtvaartmaatschappij bekend dat enkel een "mechanische impact van buitenaf" aan de basis kan liggen van de crash. Er bestaat, volgens Aleksandr Smirnov van Metrojet, geen enkele combinatie van technische gebreken die tot een breuk van een vliegtuig in volle vlucht kan leiden.

Bom aan boord?
De Egyptische en Russische overheden ontkennen beide categoriek dat een filiaal van IS een raket heeft afgevuurd op het toestel. Over een bom aan boord van het vliegtuig wordt echter nog altijd gespeculeerd.