Belg met 3,6 promille wil toch rijden

In het Zwitserse Genève heeft de politie gisterenavond een zwaar dronken Belg opgepakt die voor de ogen van de verbouwereerde agenten achter het stuur van zijn wagen was gekropen. Na een ademtest bleek de veertiger maar liefst 3,6 promille op te hebben. De man verklaarde nadien "in de loop van de dag enkele biertjes" te hebben gedronken.

Politieagenten in Genève merkten rond 19.00 uur een slecht geparkeerde wagen op die het verkeer hinderde. De passagier in de wagen verklaarde aan de agenten dat de bestuurder iets gaan kopen was in een winkel in de straat en onmiddellijk zou terugkomen.

De bestuurder kwam inderdaad terug, en zette zich, zonder de agenten een blik waardig te gunnen, achter het stuur. Toen hij ondanks de bezwaren van de politie de motor startte, grepen de agenten in. Ze pakten de autosleutels van de veertiger af en vroegen hem uit de wagen te stappen. Een ademtest bij de man wees op een alcoholgehalte van 3,6 promille. De bestuurder, die in België staat gedomicilieerd, kon geen geldig rijbewijs voorleggen en werd na verhoor ter beschikking gesteld van het openbaar ministerie.