300 vrouwen bevrijd van Boko Haram

Het Nigeriaanse leger heeft in het noordoosten van het land meer dan 300 vrouwen en kinderen bevrijd die door de islamistische groep Boko Haram gevangen werden gehouden, zo heeft het leger woensdag gemeld.

Bij operaties die dinsdag werden uitgevoerd, heeft een legereenheid "338 mensen gered die gevangen gehouden werden door terroristen", onder wie 192 kinderen en 138 vrouwen, aldus het leger in een mededeling. De operaties waren gericht tegen "vermoedelijke kampen van terroristen van Boko Haram in de dorpen Bulajilin en Manawashe" in de streek van het Sambisa-bos, een bolwerk van de islamistische rebellen. Het leger voegde eraan toe dat het 30 vermoedelijke opstandelingen van Boko Haram had gedood en de hand gelegd had op wapens en munitie.

De luchtmacht zei dinsdag dat ze opslagplaatsen met voertuigen en brandstof van de islamistische groep bestookt had. Volgens de chef van de luchtmacht, Sadique Abubakar, zouden deze aanvallen de weg openen "naar de finale aanval door de grondtroepen".