Koning NL: "Maxima is aan de beterhand"

De Nederlandse koningin Maxima is aan de beterhand. Ze wordt momenteel onderzocht in een ziekenhuis in Den Haag. Dat vertelde koning Willem-Alexander zelf tijdens zijn staatsbezoek in China. Maxima keerde gisteren eerder terug uit China omwille van een nierbekkenontsteking.

“Maxima is veilig aangekomen in het ziekenhuis in Nederland en wordt daar onderzocht. Ik heb haar even gesproken en ze zei dat het goed met haar ging”, aldus Willem-Alexander. “Ik wil iedereen bedanken voor het medeleven. Ik heb zowel uit Chinese als uit Nederlandse hoek veel berichten gekregen. Ik ben heel dankbaar en hoop dat mijn vrouw snel weer thuis is.”

De Nederlandse koningin kampte naar verluidt al een tijdje met gezondheidsproblemen. “Dit weekend had ze hoge koorts, maar ze zei zelf dat het een griepje was en ging gewoon door met haar taken. Ik heb veel respect voor haar. Helaas was de ziekte toch ernstiger en moest ze uiteindelijk afhaken.”

Het staatsbezoek van het Nederlandse koningspaar eindigt normaal morgen. Koning Willem-Alexander wordt op zijn reis vergezeld door ministers Bert Koenders en Lilianne Ploumen en de staatssecretarissen Martin van Rijn en Sharon Dijksma.