AZG weer slachtoffer van luchtaanvallen

In Sadaa, in het noorden van Jemen, is gisteravond een medische post van Artsen zonder Grenzen (AZG) geraakt door verschillende luchtaanvallen, zo meldt de organisatie zelf. Niemand raakte gewond, zei woordvoerder Malak Shaher. Begin oktober werden in Afghanistan minstens 30 mensen gedood tijdens een Amerikaans bombardement op een AZG-ziekenhuis in Kunduz.

Een coalitie geleid door Saoedi-Arabië voert sinds maart intensieve luchtaanvallen uit tegen de sjiitische Houthi-rebellen, die de Jemenitische hoofdstad Sanaa en het noorden van het land in handen hebben. Sadaa is het bolwerk van de Houthi's.

Volgens VN-cijfers zijn door de oorlog in Jemen al zeker 5.000 mensen omgekomen en raakten minstens 25.000 gewond. De burgers betalen de hoogste tol in deze oorlog. Minstens 2.615 burgers zijn gedood en 5.193 anderen verwond tussen 26 maart, de dag van het begin van de interventie van de Arabische coalitie, en 26 oktober. "814 burgers zijn gedood door aanvallen van Houthi's en 1.641 anderen door luchtaanvallen van de coalitie", aldus het Hoog VN-Commissariaat voor de Mensenrechten.

Foto: archief