Auto rijdt in op parade in VS: 4 doden

Zeker vier mensen zijn om het leven gekomen toen een auto inreed op de toeschouwers van een universiteitsparade in de Amerikaanse staat Oklahoma, zo berichten lokale media zaterdag. De 25-jarige vrouw achter het stuur van de wagen wordt verdacht van rijden onder invloed. Ze is gearresteerd.

De crash vond plaats tijdens een optocht van de Oklahoma State University in Stillwater. Er waren in totaal duizenden studenten en oud-studenten naar het evenement afgezakt. Drie toeschouwers overleden ter plekke als gevolg van de aanrijding. Later bezweek nog een tweejarige jongen in het ziekenhuis aan zijn verwondingen, zo meldt de Amerikaanse zender CNN.

Ook zijn zeker 44 toeschouwers gewond geraakt. Minstens acht van hen zouden nog steeds in levensgevaar verkeren. Universiteitsvoorzitter Burns Hargis verklaarde in een reactie dat de lokale gemeenschap "kapot en diepbedroefd" is door het voorval. "De parade van de Oklahoma State University is een heilzaam evenement. Dat het op zo'n manier ontsierd wordt, is onbegrijpelijk."

Foto: Twitter @geoff_eaton