Tiener hackt mailbox van CIA-baas

Een Amerikaanse student van de middelbare school zegt dat hij de privémail van John Brennan heeft gehackt. Dat is de baas van de buitenlandse inlichtingendienst CIA. De FBI is intussen een onderzoek gestart naar de tiener.

Aan de New York Post vertelde de hacker dat hij in de privémail veel werkgerelateerde berichten vond. Hij ontdekte naar eigen zeggen een 47-pagina’s tellend document van een aanvraag voor een verhoogd veiligheidsniveau, maar ook persoonlijke informatie van meer dan 12 topmensen van de inlichtingendienst. Daarnaast kon hij ook een mail inkijken over het gebruik van “zware ondervragingstechnieken” voor terrorismeverdachten.

“Geen moslim”

Volgens de New York Post beschrijft de hacker zichzelf als een Amerikaanse middelbare student die het oneens is met het buitenlandse beleid van de Verenigde Staten. Hij zei ook geen moslim te zijn.

Hillary Clinton

De FBI is nu een onderzoek gestart naar de hacker. De hack komt er nadat Hillary Clinton eerder dit jaar al onder vuur kwam te liggen, omdat ze als minister van Buitenlandse Zaken zakelijke e-mails via haar privémailaccount verstuurde. Veel van Clintons mailverkeer kon daardoor niet gearchiveerd en opgespoord worden.

De tiener heeft intussen al laten weten dat Robert Work, plaatsvervangend minister van Defensie, als volgende aan de beurt is.

Twitter

De tiener maakte ook een Twitteraccount aan als bewijs voor de hack.