Verwarde man steekt jongen (7) neer

Opschudding in Frankrijk over de dood van de 7-jarige Lucas. Die werd afgelopen week op de terugweg van school schijnbaar zonder aanleiding neergestoken door een verwarde man. Het kind is nu bezweken aan zijn verwondingen, zo bevestigt de procureur van Nancy. De jongen stierf in het ziekenhuis. Er is een onderzoeksrechter aangesteld, dinsdag zal een autopsie plaatsvinden.

Lucas werd afgelopen donderdag op enkele honderden meter van zijn huis, in Joeuf in het noordoosten van Frankrijk, neergestoken. De jongen kreeg zes messteken in de borststreek en buik. De dader bleek een dertiger met psychiatrische problemen, die in de straat van het slachtoffer woonde. Hij zou ook in het verleden al eens veroordeeld zijn voor gewelddaden. De man gaf zichzelf na de feiten aan. Wat hem precies bezielde, is niet duidelijk.

De buurt waar de jongen woonde, reageert erg emotioneel op zijn overlijden. De lokale gemeenschap is geschokt over het zinloze geweld. Zondag werd een stille mars gehouden in de gemeente. Paolo, de oudere broer van het slachtoffer, liep vooraan in de mars en hield een foto van zijn broertje vast.