Weer 3 Palestijnen gedood na steekpartij

In Israël zijn opnieuw Palestijnen gedood nadat ze betrokken waren bij een steekpartij. In Oost-Jeruzalem trok een Palestijnse jongen van 16 een mes toen Israëlische soldaten zijn identiteit wilden controleren. Soldaten openden onmiddellijk het vuur op de tiener. En in Hebron, op de Westelijke Jordaanoever, is een jonge Palestijn van 18 gedood nadat hij een voorbijganger wilde neersteken. De man heeft zijn jonge aanvaller neergeschoten om zich te verdedigen.

Nog in Hebron is een Palestijnse vrouw gedood, nadat ze geprobeerd had om een Israëlische soldaat neer te steken. Ze verwondde hem licht aan de hand, de soldaat heeft daarop de vrouw doodgeschoten, zegt een politiewoordvoerder.

Al enkele weken loopt de spanning hoog op in Jeruzalem en op de Westelijke Jordaanoever. Sinds 6 oktober zijn er al een twintigtal steekpartijen geweest. Voornaamste reden voor de onrust is de Palestijnse vrees dat Israël de status quo die al decennia geldt rond de al-Aqsamoskee wil wijzigen. Israël heeft die berichten al meermaals ontkend. Intussen zijn het geweld en de betogingen over de toegang tot de site verspreid naar de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook.