Ex-gedetineerde start seksdienst in de cel

In Nederland heeft een ex-gevangene een dating- en escortewebsite opgericht die het mogelijk maakt om (seks)afspraakjes te maken met gevangenen. Dat meldt De Telegraaf. Via de site kunnen gedetineerden en niet-gedetineerden met elkaar in contact komen en een afspraak regelen. Daarvoor hebben niet-gedetineerden blijkbaar veel geld over, gemiddeld bieden klanten 150 euro per uur voor een afspraak met een gedetineerde. De Nederlandse justitie is niet opgezet met de website.

Via de website snobz.nl kunnen personen die tegen betaling een (seks)afspraak willen met een gevangene zich aanmelden. Daar is blijkbaar veel vraag naar, zegt oprichter en ex-gedetineerde Martin Kok (48). “Veel mensen vinden het spannend om een gevangene te ontmoeten en hebben daar best wat geld voor over”, zegt Kok (48). Het is weer eens wat anders dan een date in de kroeg."

“Bajesklanten en lustzoekers kunnen mij bellen of mailen en ik maak een profiel aan”, gaat Kok voort. Het contact loopt via mijn website. De betaling moeten ze zelf regelen.'' Gemiddeld wordt er 150 euro per uur geboden. "Ik verdien alleen aan de advertenties op de site”, zegt de Nederlander die 15 jaar vast zat voor twee moorden.

Gedetineerden die een afspraak willen maken met iemand, moeten eerst twee ontmoetingen hebben onder toezicht, vooraleer die persoon op intiem bezoek mag komen in de gevangenis. "Pas tijdens de derde ontmoeting kunnen de twee intiem zijn, zonder toezicht”, legt Kok uit. “Je krijgt je eigen ruimte zonder dat iemand toekijkt.”

De Nederlandse justitie zit verveeld met het initiatief van Kok. "Daten is prima, maar tegen betaling seks hebben kan echt niet. Prostitutie gaan we niet faciliteren", zegt een justitiewoordvoerder aan de krant De Telegraaf. Volgens de Nederlandse justitie is het intiem bezoek alleen bedoeld voor partners en zullen bezoekers daarop gescreend worden.