Dossier President Trump

Trump voor een keer vrouwvriendelijk

Donald Trump staat niet bepaald bekend als een heel vrouwvriendelijke persoon, maar gisteren heeft hij zijn publiek toch verrast met positieve uitspraken over vrouwen. Op een verkiezingsbijeenkomst in de staat New Hampshire wou een bijzonder mondige vrouw uit het publiek weten of de Republikeinse presidentskandidaat echt zo’n vrouwenhater is.

Trump begon nog met te zeggen dat hij wist dat hij deze vrouw geen vraag had moeten stellen, maar daarna vertelt hij dat vrouwen in zijn bedrijf altijd al veel kansen kregen, veel meer dan in andere bedrijven. Zijn dochter en vrouw herinneren hem er ook voortdurend aan hoe belangrijk vrouwenthema’s zijn, waarna hij zegt: “Ik heb respect voor vrouwen, ik hou van hen, ik heb hen lief.”

Vrouwen verdienen ook hetzelfde loon als een man wanneer ze het werk even goed doen, zo zei Trump nog. Maar wat betreft abortus bleef hij heel duidelijk: “Ik ben pro-life”, zo antwoordde hij op de vraag of een vrouw volgens hem het recht heeft om met haar lichaam te doen wat ze wil.