Huurders Pistorius' huis geven bizarre rondleiding

De huurders van het huis waar Oscar Pistorius zijn vriendin Reeva Steenkamp doodschoot hebben voor de Zuid-Afrikaanse televisie een bizarre rondleiding gegeven in de woning. Daarbij schuwen de twee mannen de misplaatste uitspraken niet.

In de reportage leiden David Scott en Kagiso Mokoape, twee zakenpartners en de eerste huurders van het huis sinds de tragedie op 14 februari 2013, de Zuid-Afrikaanse zender ‘Netwerk24’ rond in de woning.

De twee drinken tijdens de rondleiding bier en doen bij momenten lacherig over de feiten die zich afgespeeld hebben in het huis. Ze vertellen ook dat ze zeker feestjes zullen organiseren in het huis. “Dit huis is door Oscar gebouwd om te entertainen”, zeggen ze. "We zullen het huis inrichten om te herdenken wat hier gebeurd is en mensen uitnodigen." De mannen tonen ook de badkamer waar Reeva Steenkamp doodgeschoten werd. Die is intussen gerenoveerd.

De twee mannen hebben duidelijk vragen bij de verklaringen van Oscar Pistorius. Volgens de voormalige olympiër dacht hij dat er een inbreker in de badkamer was, waarna hij door de badkamerdeur kogels afvuurde. Maar de nieuwe huurders geloven die versie niet.

De woordvoerder van de familie van Oscar Pistorius, Anneliese Burgess, heeft in de Zuid-Afrikaanse media kort gereageerd op de beelden. Ze beschrijft de video als "bizar" en wil verder geen woorden vuilmaken aan de reportage. Ook de makelaar die eigenaar is van het huis en de woning verhuurt, wil geen commentaar kwijt. Intussen heeft één van de mannen zich via televisiezender 'Netwerk24' geëxcuseerd voor de video.