Nog meer geweld Israëli's en Palestijnen

Een Arabische Israëliër van 20 jaar heeft zondag een groep joden met een auto aangereden en ze vervolgens met een mes aangevallen. Ook een 13-jarige Palestijn kwam om het leven toen Israëlische veiligheidstroepen hem doodschoten.

Een 20-jarige Arabische Israëliër reed zondag op een groep joden met een auto in en viel ze daarna met een mes aan. Vier van hen raakten gewond, aldus de Israëlische politie, die de vermoedelijke dader oppakte. De aanval gebeurde ten noorden van Tel Aviv.

Volgens de hulpdiensten is een 19-jarige vrouw er erg aan toe. Een 14-jarig meisje liep gemiddelde verwondingen op terwijl twee mannen van 20 en 45 lichtgewond zijn.

Tiener doodgeschoten

Nog zondag werd een 13-jarige Palestijn door Israëlische veiligheidstroepen doodgeschoten tijdens schermutselingen aan een controlepost ten noorden van Ramallah, op de Westelijke Jordaanoever. Dat zei het Palestijnse ministerie van Gezondheid.

Het ministerie gewaagde ook van twintig gewonde Palestijnen door rubber kogels tijdens dezelfde schermutselingen bij de Israëlische kolonie van Beit El. De gedode tiener is afkomstig van het vluchtelingenkamp Jalazoun. Hij was geëvacueerd uit Ramallah in kritieke toestand, maar bezweek even later aan zijn verwondingen.

Intussen zijn er al tien dagen confrontaties tussen jonge Palestijnen en Israëlische veiligheidsdiensten op de bezette Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem, en in de Gazastrook sinds vrijdag.