Peuter komt om bij bombardement Israël

Bij een Israëlisch bombardement in Gaza zijn twee twee burgers om het leven gekomen. Het gaat om een dertig jaar oude zwangere vrouw en haar dochtertje van twee jaar, zo melden de Palestijnse veiligheidsdiensten.

Israël viseerde volgens de veiligheidsdiensten een trainingskamp van Hamas in de wijk Zeitoen, in het zuiden van de stad Gaza. Maar door het bombardement is een nabijgelegen woning ingestort, waardoor de vrouw en de peuter om het leven kwamen. Volgens de woordvoerder van het ministerie van Gezondheid, Ashraf al-Qudra, raakten nog vier andere familieleden van de vrouw gewond. In het trainingskamp van Hamas vielen geen slachtoffers.

De spanningen tussen Israël en de Palestijnen lopen sinds enkele dagen opnieuw op. Het geweld heeft sinds vrijdag al aan zeker elf Palestijnen het leven gekost. Een woordvoerder van het Israëlische leger bevestigt dat er luchtaanvallen werden uitgevoerd. Het gaat om een reactie op raketaanvallen die vanuit de Gazastrook werden uitgevoerd, zo luidt het. Vermoedelijke aanhangers van Hamas zouden vanuit de Palestijnse enclave drie raketten op Israël hebben afgevoerd, evenwel zonder schade of gewonden te veroorzaken.