Wellicht geen Belgen bij slachtoffers

Buitenlandse Zaken onderzoekt op dit moment of er tussen de slachtoffers in Ankara ook Belgen zijn, maar volgens het Turks consulaat zijn er waarschijnlijk geen Belgen bij betrokken. Het reisadvies naar de regio wordt niet aangepast, maar Buitenlandse Zaken roept reizigers in Turkije op om zeer waakzaam te zijn en politieke manifestaties en publieke samenkomsten te mijden. 

De FOD waarschuwt dat in de aanloop van de verkiezingen in Turkije op 1 november verder politiek geweld niet uit te sluiten is. Daarnaast vraagt Buitenlandse Zaken om de actualiteit te volgen en het reisadvies op website van de FOD in het oog te houden.

De FOD raadt door het aanhoudende geweld sinds juli bovendien aan om alle niet-essentiële reizen naar de provincies Hatay, Gaziantep, Kilis, Sanliurfa, Mardin, Sirnak, Mus, Bingöl, Bitlis, Batman, Kars, Igdir, Agri, Van, Diyarbakir, Hakkari, Siirt en Tunceli af.

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders uitte ondertussen via Twitter zijn medeleven uit voor de slachtoffers van de mogelijke terroristische aanslag. "Ik veroordeel met klem de aanslagen in Ankara. Onze gedachten zijn bij de families en vrienden van de slachtoffers en bij het Turkse volk", schrijft hij.