Bewakingsbeeld van gevecht Thalysheld

Er zijn bewakingsbeelden vrijgegeven van de vechtpartij waarbij ‘Thalysheld’ Spencer Stone was betrokken, in de Californische hoofdstad Sacramento. Stone werd daarbij “herhaaldelijk” met een mes gestoken, zegt de Amerikaanse luchtmacht.

Stone, militair bij de luchtmacht, ligt in een ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel, zo meldt een woordvoerder van de Air Force. "Hij is in leven en zijn toestand is stabiel. We hebben geen informatie over het incident", klinkt het.

Stone werd volgens politiebronnen verschillende keren in de borststreek gestoken met een breekmes tijdens een vechtpartij in een bar in Sacramento. Volgens het lokale NBC-station KCRA werden een man en een vrouw ondervraagd over het incident. De dader loopt nog op vrije voeten. Volgens getuigen zou Stone tussenbeide zijn gekomen toen een man een vrouw lastig viel, om de vrouw te beschermen. Stone zou wel dronken zijn geweest.

Zaterdag had de Amerikaan in New York nog uit handen van de Belgische premier Charles Michel een medaille voor uitzonderlijke moed ontvangen.

Held

Stone was op vakantie in Europa toen hij, samen met twee andere Amerikanen, op 21 augustus op een Thalystrein van Amsterdam naar Parijs Ayoub El Khazzani wist te overmeesteren. De 26-jarige Marokkaan had even voordien het vuur geopend. Bij de aanslag raakten drie mensen gewond. De zwaarbewapende man was in Brussel op de hogesnelheidstrein gestapt. El Khazzani is in Frankrijk in verdenking gesteld van onder meer pogingen tot moord met terroristisch oogmerk.

Bekijk ook