17 doden door noodweer Franse Azuren

Aan de Azurenkust in het zuidoosten van Frankrijk zijn minstens zeventien mensen omgekomen als gevolg van overstromingen, zo maakten de autoriteiten bekend. Er waren hevige onweders in de streek. Er heerst verwarring over de dodentol, de autoriteiten hebben het al een aantal keer bijgesteld. Er zijn nog vier mensen vermist.

In de kustplaats Mandelieu-la Napoule alleen al stierven vijf mensen toen ze hun wagen probeerden in veiligheid te brengen. Drie anderen kwamen om toen het water binnenstroomde in een bejaardentehuis in Antibes, tussen Cannes en Nice. Dat was het gevolg van het buiten zijn oevers treden van de rivier Brague, waardoor een deel van Antibes onder water kwam te staan. Nog eens drie mensen verdronken in hun auto, tussen Cannes en Antibes. Eén persoon verdronk op straat in Cannes. De beroemde "Promenade des Anglais" staat onder water.

Ook campings in de regio zijn ondergelopen. Sommige kampeerders zijn op het dak van hun caravan gekropen om te ontsnappen aan het wassende water. De hulpdiensten zetten helikopters in om de slachtoffers te bevrijden. Ook de snelweg A8 is overstroomd en afgesloten, net als heel wat kleinere wegen in de buurt rond Cannes. Het treinverkeer ondervindt eveneens veel hinder. Volgens de SNCF zijn een tiental treinen geblokkeerd in stations in het zuidoosten van Frankrijk. Aan boord zijn honderden reizigers. Op de luchthaven van Nice mocht sinds zaterdagavond 22 uur geen vliegtuig meer landen. Tienduizenden gezinnen zitten zonder elektriciteit.

De burgemeester van Cannes heeft de noodtoestand uitgeroepen. Hierdoor kunnen de hulpdiensten extra manschappen inzetten. Volgens de weerdienst Météo France is het ergste achter de rug: sinds 1 uur zaterdagnacht zijn de meeste onweders voorbij. Ze trekken nu naar de Italiaanse kust.