Tol bloedbad campus Oregon: 10 doden

Een dolle schutter heeft aan een school in de Amerikaanse staat Oregon aan de westkust volgens de laatste gegevens van de politie minstens negen mensen gedood en een tiental anderen verwond. De dader zelf is ook overleden en zijn identiteit is nu ook bekend. Dat vertelt VS-correspondente voor VTM NIEUWS Greet De Keyser.

De schutter zou donderdagvoormiddag het vuur hebben geopend in een leslokaal in een van de achttien gebouwen op een campus van het Umpqua University College (UUC) in Roseburg. Hij stapte dan door andere leslokalen waar hij nog andere mensen doodschoot en verwondde.

Verdachte overleden

Volgens de laatste gegevens van de politie vielen daarbij tien doden en ;zeven gewonden. Ook de verdachte kwam bij een vuurgevecht met de politie om het leven.

26-jaar

De dader van de schietpartij is de 26-jarige Chris Harper Mercer. Dat melden verschillende Amerikaanse media.Diezelfde bronnen hebben het ook over vier vuurwapens "die op de plaats van de schietpartij werden teruggevonden.

Motief

Over het motief van de schutter bestaat nog geen duidelijkheid. Chris Harper Mercer was in elk geval geen student aan het UUC.

Brandweer waarschuwde via Twitter

"Blijf alstublieft weg uit de omgeving", deelde de brandweer op twitter mee en waarschuwde voor een "'actieve schutter". De universiteit werd daarop afgesloten. Aan de Umpqua Community College (UCC) in Roseburg zijn meer dan 3.000 voltijds en 16.000 deeltijdse studenten ingeschreven.