De nieuwe Tesla: SUV met vleugeldeuren

Tesla Motors, de Amerikaanse producent van elektrische wagens, heeft gisteren in Californië zijn nieuwste model voorgesteld: de Tesla X, een elektrische SUV met opvallende vleugeldeuren. 

De Tesla X is nu eindelijk voorgesteld, bijna twee jaar nadat hij eigenlijk aangekondigd was. Al 32.000 klanten hebben het hebbeding besteld op de website of in één van de winkels. Het zou wel nog acht tot twaalf maanden duren tot zij de wagen in hun bezit hebben, zei CEO Elon Musk tijdens het lanceringsevent.

“Het is belangrijk om te tonen dat elke soort auto op elektriciteit kan rijden”, zei Musk. “We hebben getoond dat je een sportwagen en een sedan kan bouwen, nu gaan we tonen dat het ook met een SUV kan.”

400 km autonomie

De Tesla X is een 4x4 met twee elektrische motoren. Met een opgeladen voertuig, waar zeven mensen in kunnen zitten kan je zowat vierhonderd kilometer rijden. Het meest opvallende aan de nieuwe wagen zijn misschien wel de imposante vleugeldeuren, tot nog toe voorbehouden aan blitse sportwagens.

En de prijs? Voor bijna 130.000 euro is de Tesla X de uwe, tenminste het ‘Signature’-model dat op de lancering werd voorgesteld. De prijs van het basismodel is nog niet bekend, maar Musk stuurde wel een tweet de wereld in waarin hij zegt dat de X maar 5.000 dollar meer zou kosten dan de Model S, die 70.000 dollar of flink 62.000 euro kost.

Wat krijg je allemaal in een Tesla X?

Tijdens de presentatie van de nieuwe Tesla X, een elektrische SUV met opvallende vleugeldeuren, demonstreerde CEO Elon Musk ook wat je allemaal in de auto kwijt kan. Als we Musk mogen geloven is dat toch licht indrukwekkend: de auto met zeven mensen aan boord en heel wat bagage trekt een caravan van 2300 kilogram. En zelfs in de motorkap kan je spullen kwijt...