Spanje zoekt eigenaar winnend loterijlot

De Spaanse loterij zoekt al drie jaar tevergeefs naar de eigenaar van een winnend lot van 4,7 miljoen euro. De uitbater van een loterijwinkel in de stad La Coruña vond het lot in juli 2012 naar eigen zeggen op zijn toonbank. Dat berichtte de krant El Periodico.

Dit weekeinde verliep een deadline om zich te melden. Uiteindelijk deden 270 mensen dat. Ze beweerden het gelukslot drie jaar geleden te hebben gekocht. Niemand kon echter geloofwaardige bewijzen voorleggen of het bewuste lot precies beschrijven.

De uitbater van de winkel dacht dat iemand het lot vergeten was en had het al bijna in de papiermand gegooid, tot hij plots ontdekte dat op het briefje de winnende combinatie van de trekking de dag voordien stond. De autoriteiten lanceerden daarop een procedure om te achterhalen wie de eigenaar van het lot was. In principe zou de uitbater van de winkel nu aanspraak kunnen maken op de bijna 5 miljoen euro, maar een rechtbank heeft bepaald dat het bedrag pas kan worden uitbetaald als alle gerechtelijke aanspraken zijn uitgeput.