Saoedische prins opgepakt in VS

Een Saoedische prins is in een luxevilla in Los Angeles opgepakt omdat hij er een vrouw zou gedwongen hebben tot orale seks. De 29-jarige prins, Majed Abdulaziz Al-Saud, werd vrijgelaten na het betalen van een borgsom van 300.000 dollar, maar zou zich midden volgende maand voor de rechter moeten verantwoorden. De man zou nog verschillende andere vrouwen hebben aangevallen in de dagen voorafgaand aan zijn arrestatie.

De politie kreeg een oproep van de buren voor een uit de hand gelopen feestje in een luxevilla in Beverly Glen. Binnenin het pand, ter waarde van 27 miljoen dollar en omgeven door een metershoge muur, werd een bloedende vrouw aangetroffen. Zij beschuldigde de prins haar tot seks te hebben gedwongen. De politie pakte de man op en startte een onderzoek. Daaruit blijkt dat nog meer vrouwen belastende verklaringen aflegden tegen de prins.

Er wordt onderzocht of de man kan genieten van diplomatieke onschendbaarheid. De ambassade van Saoedi-Arabië en zijn advocaat hebben nog niet gereageerd.