Disneyland Parijs werft 47 Belgen aan

47 Belgen kunnen aan de slag in Disneyland Parijs. Het Franse pretpark heeft hen een job aangeboden na de aanwervingscampagne van begin september in Brussel. Disneyland Parijs heeft dit jaar maar liefst achtduizend nieuwe werkkrachten nodig.

Een vierhonderdtal Belgen stelde zich kandidaat voor één van de jobs, 71 mochten begin september ook op gesprek in Brussel. Van de 47 die nu een job hebben gekregen, is dat voor een tiental een contract van onbepaalde duur. Het park zocht liefst achtduizend medewerkers, van wie duizend voor onbepaalde duur. Het gaat om jobs voor het onthaal, de verkoop of in de restaurants en hotels. De meeste bezoekers komen uit EU-landen en dus is talenkennis essentieel voor de werknemers. Daarom is de directie in België komen rekruteren.

Elk jaar worden zestig tot tachtig Belgische werknemers aangeworven. De nieuwe medewerkers voegen zich bij de vijftienduizend personeelsleden van het park. Nu zijn daar al een honderdtal Belgen met een contract van onbepaalde duur bij.