43 doden bij luchtmacht Pakistan

Bij een aanval van de taliban op een luchtmachtbasis in Peshawar, in het noordwesten van Pakistan, zijn minstens 43 mensen omgekomen, onder wie dertien talibanstrijders. De andere doden zijn 23 personeelsleden van de Pakistaanse luchtmacht, drie militairen en vier burgers. Bij de urenlange zware gevechten raakten bovendien tien soldaten gewond.

"Dertien terroristen zijn tot dusver gedood", zei legerwoordvoerder majoor-generaal Asim Saleem Bajwa. De militanten drongen de basis binnen op twee plaatsen en splitsten zich op om de aanval uit te voeren. De taliban eisten de verantwoordelijkheid op en zeiden "vijftig leden van de veiligheidsdiensten" te hebben gedood.

Peshawar is de hoofdstad van de regio Khyber-Pakhtunkhwa. Het stammengebied aan de grens met Afghanistan staat bekend als een taliban-bolwerk. Het gaat om de eerste grote taliban-aanval op militaire infrastructuur, sinds de overval op een legerschool in december 2014. Daarbij kwamenvolgens het leger 151 mensen om, onder wie 125 kinderen.