Man overmeesterd op Thalys Rotterdam

In het treinstation van Rotterdam in Nederland is een Thalystrein vanochtend ontruimd. Een man had zich opgesloten op het toilet van de trein. De speciale eenheden kwamen ter plaatse en probeerden met hem te onderhandelen. Dat mislukte, waarna gewapende agenten naar binnen gingen en de man overmeesterden. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Volgens ooggetuigen was de man op het laatste moment nog op de trein gesprongen en verstopte hij zich meteen op het toilet. De politie nam het zekere voor het onzekere en ontruimde de trein en alle perrons.

Lichtgewond

Bijna drie uur later werd de man dan overmeesterd. Hij raakte daarbij lichtgewond door een beet van een politiehond en werd op een brancard overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens een politiewoordvoerder voelde hij zich niet lekker en had hij last van hyperventilatie.

Belg herkent "zwartrijder" 

De man zou niet gewapend geweest zijn. Het is ook nog niet duidelijk wat hem bezielde. Volgens de politie kan het zowel om een verwarde man als om een zwartrijder gaan. Op Twitter zegt een Belg de man te herkennen. “Het gaat om dezelfde jongen die gisteravond zonder ticket uit de Thalys werd gezet”, schrijft hij.