Boko Haram doodt 8 mensen in Kameroen

Vermoedelijke leden van de Nigeriaanse terreurorganisatie Boko Haram hebben acht mensen in het noorden van Kameroen gedood. Tijdens een aanval op het dorp Aisaharde in het grensgebied met Nigeria ontvoerden de extremisten ook een onbekend aantal dorpelingen en staken verschillende woningen in brand, aldus een lokale regeringsgezant. Rond de 2.500 speciaal voor de strijd tegen Boko Haram opgeleide soldaten, die in een nabijgelegen kazerne waren gelegerd, reageerden niet op de overval kort na middernacht.

Ongeveer 30 Boko Haram-terroristen hadden in het dorp een lijst met namen voorgelezen, zei een ooggetuige. "Wie genoemd werd, werd wegens collaboratie met het leger aangeklaagd en onmiddellijk gedood of werd meegenomen", zei de man, die uit schrik voor vervolging niet bij naam wilde genoemd worden.

Boko Haram heeft in de strijd voor een zogenaamde theocratie volgens de sharia sinds 2009 minstens 14.000 mensen gedood. Ze terroriseren vooral het noorden van Nigeria, maar vallen ook dorpen in de buurlanden Kameroen, Niger en Tsjaad aan. In Kameroen zijn volgens Amnesty International sinds begin 2014 bijna 400 mensen het slachtoffer geworden van de islamisten.