Obama nodigt maker 'bomklok' uit

Barack Obama heeft Ahmed Mohamed (14) uitgenodigd in het Witte Huis. Ahmed is de jongen die gearresteerd werd, nadat hij een zelfgemaakte klok mee had gebracht naar school. Zijn leerkrachten dachten dat het om een bom ging. “Gave klok”, tweette Obama. “Wil je ze eens naar het Witte Huis brengen?”

De 14-jarige Ahmed werd gisteren gearresteerd nadat hij zijn zelfgemaakte klok wou tonen aan zijn leerkrachten, van zijn school in Irving, Texas. Zijn lerares Engels vond dat de klok eruit zag als een bom. “Ik vind van niet”, protesteerde Ahmed. “Maar ze nam hem toch af.”

Later op de dag werd Ahmed door de schooldirecteur en vijf politieagenten uit de les gehaald en geboeid. Zijn vingerafdrukken werden genomen, hij werd naar een centrum voor jeugddelinquenten gebracht en meteen van school gestuurd. Volgens de vader van Ahmed werd de overdreven reactie mede ingegeven doordat Ahmed een moslim is.

Obama nodigt Ahmed uit

Ondertussen heeft president Obama de 14-jarige leerling uitgenodigd een bezoek te brengen aan het Witte Huis. “Gave klok, Ahmed”, tweette hij. “Wil je ze naar het Witte Huis brengen? We zouden meer kinderen zoals jou moeten inspireren om wetenschap leuk te vinden. Dat maakt Amerika groot.”

Ook Zuckerberg wil Ahmed ontmoeten

Ook Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook, heeft Ahmed uitgenodigd. “De vaardigheid bezitten om iets knap te bouwen, zou tot applaus moeten leiden, niet tot een arrestatie”, schrijft Zuckerberg. “Ahmed, als je ooit langs wil komen bij Facebook. Ik zou je graag ontmoeten. Blijven bouwen.”

You’ve probably seen the story about Ahmed, the 14 year old student in Texas who built a clock and was arrested when he...

Posted by Mark Zuckerberg on Wednesday, September 16, 2015