Dossier President Trump

Trump tegen de rest in groot debat

In de Verenigde Staten hebben de Republikeinse presidentskandidaten het gisterenavond voor de tweede keer tegen elkaar opgenomen tijdens een groot televisiedebat van televisiezender CNN. Het debat werd vooral een strijd van Donald Trump tegen de rest, maar echt neergehaald werd die laatste niet. Volgens de focusgroepen die het debat volgden was Carly Fiorina de winnaar.

Fiorina is de enige vrouwelijke presidentskandidaat bij de Republikeinen. Trump zei in een interview over haar: “Kijk naar dat gezicht. Zou iemand daarop stemmen? Kan je dat gezicht inbeelden als dat van de volgende president?” Tijdens het debat werd naar haar reactie gevraagd en met die reactie scoorde ze veel punten. “Ik denk dat vrouwen over heel het land heel duidelijk hebben begrepen wat Trump gezegd heeft”, sprak haar gezicht eveneens boekdelen. Trump probeerde de situatie nog te ontzenuwen door te zeggen dat hij Fiorina “een mooie vrouw” vindt, maar die reactie kwam vooral ongepast over.

Ook de andere kandidaten richtten hun pijlen vooral op Donald Trump. “Ik denk echt dat er een schoolse kwaliteit is aan het entertainment van meneer Trump”, zei Rand Paul. “Maar ik ben bezorgd. Ik ben er zeer bezorgd over dat hij de controle krijgt over nucleaire wapens. Zijn antwoorden, zijn viscerale reactie om mensen aan te vallen op hun uiterlijk: kort, lang, dik, lelijk, ... Mijn God, dat gebeurde op school. Staan we daar niet ver boven?”