Egypte doodt 'per ongeluk' 12 toeristen

In de Egyptische woestijn, in het westen van het land, hebben soldaten twaalf toeristen doodgeschoten. Ze dachten dat het om een konvooi terroristen ging, maar in werkelijkheid waren het toeristen, afkomstig uit Mexio. De Mexicaanse president eist een diepgaand onderzoek naar de feiten.

Intussen heeft Egypte in een persbericht toegegeven dat het de toeristen heeft gedood en dat ze verkeerdelijk voor jihadisten werden gehouden. In totaal werden twaalf mensen gedood, vijf Mexicanen liggen nog in het ziekenhuis. Zij zijn al bezocht door de Mexicaanse ambassadeur in Egypte.

Het toeristenkonvooi dat onder vuur werd genomen, zou zich in een gebied hebben bevonden dat verboden is voor toeristen. Het bestond uit Mexicaanse toeristen en Egyptische begeleiders.  

De Mexicaanse president Enrique Pena Nieto veroordeelde het incident. Hij heeft aan de autoriteiten in Caïro een "volledig onderzoek" gevraagd. Buitenlandse Zaken stuurde een speciale gezant naar Egypte en beval de verhuizing van diplomatiek personeel uit de buurlanden naar Egypte.