Trump gaat Miss Universe organiseren

Donald Trump heeft in het verleden al meermaals vrouwen beledigd, hij heeft het naar eigen zeggen toch aangedurfd om de volledige 100 procent te veroveren van de firma die de jaarlijkse schoonheidsverkiezing Miss Universe organiseert.

De miljardair die voor de Republikeinse partij een gooi naar het Witte Huis wil doen, diende daarvoor de helft van de aandelen af te kopen van mede-eigenaar NBC Universal. Tot dusver was het Miss Universe-gebeuren een gemeenschappelijk project van NBC en de immobiliënmiljardair. Een bevestiging uit minder afhankelijke bron is er nog niet.

Tussen beide partners kwam een haar in de boter na uitspraken van Trump die NBC in het verkeerde keelgat schoten. Op enkele weken tijd schoffeerde Trump de Mexicaanse Amerikanen, vrouwen, medekandidaten bij de GOP en zo ongeveer iedereen die geen WASP (White Anglo-Saxon Protestant) is. Uit protest weigerden de zender Univision en NBC de schoonheidswedstrijden Miss America en Miss Universe uit te zenden. Trump dreigde echter met gerechtelijke stappen.

Trumps uitlatingen zorgden, niet verwonderlijk, voor het forfait van Miss Mexico. En ook de huidige schoonste vrouw ter wereld, Paulina Vegas, had woorden van kritiek. Zij is immers een Vegas die niet in Nevada, maar in Colombia ligt.