Koppel herenigd met verwisselde baby

In El Salvador is een echtpaar na drie maanden herenigd met hun biologische baby. Het kind werd vlak na de geboorte verwisseld met een ander kindje, maar vandaag heeft het dolgelukkige paar hun zoontje opnieuw in de armen kunnen sluiten.

De vrouw voelde een aantal uren na haar bevalling dat er iets niet klopte. Haar baby, die met een keizersnede ter wereld kwam, had plots donkerdere genitaliën en zag er helemaal anders uit dan het kind dat ze net na haar bevalling in haar armen had. De ouders besloten daarom een DNA-test te laten uitvoeren. Die bracht aan het licht dat het uitgesloten was dat de baby hun zoon was. Het koppel beschuldigde onmiddellijk de behandelende arts ervan hun baby te hebben verwisseld. De man werd vorige week dan ook aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Intussen is de echte zoon van het koppel opgespoord en herenigd met de familie. Er wordt wel nog volop gezocht naar de biologische ouders van het andere kindje. Als die niet gevonden worden, willen de ouders ook dat kind opvangen in hun gezin.