Verdachte dodelijke brand Parijs opgepakt

De Franse politie heeft een man opgepakt die verdacht wordt verantwoordelijk te zijn voor de brand in Parijs, waarbij in de nacht van dinsdag op woensdag acht mensen omkwamen. De speurders beklemtonen wel dat het onderzoek nog maar in de beginfase zit.

Bij de brand in een appartementsgebouw ging de politie vrij snel uit van brandstichting, omdat er twee uur eerder ook al een klein brandje in het gebouw moest worden geblust. Nu is, op basis van getuigenissen en camerabeelden, een verdachte opgepakt. "Hij zou kunnen aanwezig geweest zijn", zeggen bronnen bij het onderzoek.

Het gaat om een dertiger, die een kaars en aansteker bij zich had op het moment van zijn arrestatie. De man is geen onbekende voor de ordediensten, onder meer voor drugsfeiten, diefstal en vandalisme. Hij zou ook een psychiatrische voorgeschiedenis hebben.

De brand brak omstreeks 4 uur 's nachts uit op het gelijkvloers en verspreidde zich via de trappenhal naar de rest van het gebouw. Acht mensen kwamen om, onder wie twee kinderen. Twee mensen stierven toen ze uit het raam sprongen om aan de vlammen te ontsnappen. Het is de meest dodelijke brand in de Franse hoofdstad sinds 2005.

Bekijk ook: