Haven A'dam uitgekamd door politie en leger

De Nederlandse politie kamt samen met specialisten van het leger op dit moment het westelijk havengebied in Amsterdam uit. Dat meldt de Nederlandse openbare omroep NOS en de krant Het Parool. Het is voorlopig onbekend naar wat de politie op zoek is. Mogelijk houdt de grootschalige politieactie verband met de Turkse maffia, maar die piste wil de politie niet bevestigen.

De grootschalige zoekactie van de Nederlandse politie en specialisten van het leger begon vanochtend bij autobedrijf Germany Cars, op bedrijventerrein De Heining in het Westelijk Havengebied van Amsterdam. Over het hoe en waarom van de actie wil de politie niets kwijt, behalve dat het in een lopend onderzoek past.

Het bedrijf waar de zoekactie zich afspeelt was in het verleden al het doelwit van een aanval met een handgranaat. Toen raakte niemand gewond, maar was de schade aan de auto’s wel groot. Nog eerder werd er ook al brand gesticht in de zaak en in 2004 werd de vader van de huidige eigenaar neergeschoten voor de deur.

Toch beweert de huidige eigenaar niet in illegale zaken te zitten. “Ik ben een nette ondernemer”, zegt hij aan Het Parool. “”Ik heb geen vijanden of conflicten.” Een medewerker van de zaak vroeg zich dan weer af of het onderzoek zo interessant was. “Het zal wel een routinecontrole zijn. Daar hebben we elk jaar last van.”