3 doden bij burenruzie om hond in Portugal

Een burenruzie om een hond is zaterdag geëscaleerd in Portugal. Een 77-jarige gepensioneerde heeft er twee agenten en de zoon van één van hen doodgeschoten. De man probeerde zich daarna met een jachtgeweer van het leven te beroven. Hij is gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Dat is vernomen van de hulpdiensten en de politie.

De feiten deden zich voor in het plaatsje Quinta do Conde, op een dertigtal kilometer ten zuiden van Lissabon. De bejaarde man zou het vuur geopend hebben op een 50-jarige politieagent en diens 23-jarige zoon, toen ze terug thuis kwamen van boodschappen te doen. Volgens buurtbewoners die geciteerd werden in lokale media, zou hij al lang in onmin hebben geleefd met de familie. Hun hond, een rottweiler, zou een bron van ergernis geweest zijn voor de gepensioneerde. De agent maakte naar verluidt deel uit van de motorescorte van de Portugese premier Pedro Passos Coelho.

Politieagenten kwamen na de schietpartij ter plaatse. De bejaarde man begon ook op hen te schieten en trof daarbij een 25-jarige agent in het hoofd.