4 kinderen bij 71 dode migranten in truck

Bij het vluchtelingendrama in Oostenrijk zijn meer dan zeventig lijken geborgen. Bij de overleden vluchtelingen waren acht vrouwen en vier kinderen. De meeste migranten waren waarschijnlijk van Syrische afkomst. De lijken werden gisteren gevonden in een vrachtwagen langs de snelweg.

De vluchtelingen werden dood aangetroffen in de oplegger op de autosnelweg A4, tussen Neusiedl en Parndorf, in de Oostenrijkse deelstaat Burgenland, ten zuiden van Wenen. Burgenland ligt vlakbij Hongarije en Slovakije. Aanvankelijk was sprake van zowat vijftig vluchtelingen die in de vrachtwagen waren gestikt. De vrachtwagen is naar Nickelsdorf gebracht. In een voormalige veterinaire grenspost zijn de noodzakelijke voorzieningen om de lijken uit de vrachtwagen te bergen, aldus politiewoordvoerder Helmut Marban aan APA. Zodra de onderzoeksdaden ter plaatse zijn afgerond, worden de lichamen naar Wenen overgebracht.

De verantwoordelijken voor het drama, zijn volgens de politie al lang het land uit. Naast de Oostenrijkse autoriteiten, heeft ook de Hongaarse politie een onderzoek geopend. De truck had namelijk een Hongaarse nummerplaat en werd niet ver van de Hongaarse grens gevonden. Intussen zijn vier verdachten opgepakt.