Schutter Virginia zelf overleden

De man die in de Amerikaanse staat Virginia twee journalisten en ex-collega's tijdens hun live-interview heeft doodgeschoten is in het ziekenhuis overleden aan de schotwonden die hij zichzelf vlak voor zijn arrestatie heeft toegebracht, zo heeft de bevoegde sheriff woensdagavond (Belgische tijd) bekendgemaakt.

Bekijk ook:

De wagen van de vermoedelijke schutter raakte van de weg nadat hij twee minuten eerder had geweigerd met zijn Chevrolet Sonic te stoppen na daartoe van de politie bevel te hebben gekregen en snel verder te zijn gereden. De agent die hem aan het achtervolgen was vond hem terug met een wonde die hij zichzelf met een vuurwapen had toegebracht.

De vermoedelijke schutter is omstreeks 19.30 uur Belgische tijd in het Fairfax Inova ziekenhuis buiten Washington overleden.

De geïnterviewde vrouw, die in de rug was beschoten, heeft een heelkundige ingreep ondergaan en haar conditie is stabiel, meldden Amerikaanse media overeenstemmend. Haar leven is niet in gevaar.

Volgens zender ABC stond in de door Vester Lee Flanagan twee uur na de schietpartij doorgestuurde fax dat het racisme bij de schietpartij in de kerk in Charleston voor hem de druppel is geweest die de emmer deed overlopen. Hij zei dat hij op het werk rassendiscriminatie heeft ondervonden, seksueel te zijn lastig gevallen en dat hij er gekoeioneerd werd.