‘Stofvrouw’ van 9/11 overleden

Macy Borders, de vrouw die bij de aanslag op de WTC-torens onder het stof zat en zo voor een van de meest iconische beelden van 11 september 2001 zorgde, is overleden. Borders leed al enkele jaren aan maagkanker en is daaraan ook overleden. Ze werd 42.

De Amerikaanse was op 11 september 2001 aan het werk op de 81e verdieping van een van de Twin Towers. Toen het vliegtuig zich in de toren boorde, kreeg ze de opdracht van haar baas om te blijven zitten. Maar Borders vluchtte toch. Toen de torens instortten, kon ze in een gebouw vlakbij dekking zoeken.

Na die dramatische 11 september ging het bergaf met Borders. Telkens als ze een vliegtuig zag, raakte ze in paniek, zo vertelde ze in een interview. Ze werd ook depressief, kampte met een drugsverslaving en ze verloor het hoederecht over haar kinderen. Net als honderden andere overlevenden van 11 september kreeg ze dus ook kanker. Artsen zijn er nog steeds niet zeker van of er al dan niet een verband is tussen de kankergevallen en de aanslagen.