Premier Michel eert Thalyshelden in Parijs

Premier Charles Michel was vanochtend op het Elysée in Parijs, waar hij samen met de Franse president François Hollande en een vertegenwoordiger van de Nederlandse minister-president Mark Rutte de passagiers ontmoette die vrijdagavond op de Thalys-trein een vermoedelijke terrorist overmeesterden en zo waarschijnlijk een aanslag verijdelden.

Voor de ontmoeting liet premier Michel weten dat het zeer belangrijk is dat België zijn dankbaarheid toont. De trein zat immers "vol Belgische passagiers wier leven ze hebben gered", aldus Michel. De premier is in Parijs op uitnodiging van François Hollande. Die reikte aan de heldhaftige passagiers het erelegioen (Légion d'Honneur) uit, dat is de hoogste onderscheiding in Frankrijk. Ook de Amerikaanse ambassadrice in Frankrijk en de Franse premier Manuel Valls woonden de plechtigheid bij.

Na afloop van de ontmoeting met de 'helden' overlegt Michel ook nog kort met Hollande over de gebeurtenissen van vrijdag en wat België en Frankrijk samen kunnen doen in de strijd tegen het terrorisme.