Asielzoekers met elkaar op de vuist

In een opvangcentrum voor asielzoekers in Suhl, in het oosten van Duitsland, is woensdagavond een zware vechtpartij uitgebroken nadat een van de bewoners een koran had verscheurd en delen ervan in het toilet had gegooid. Tientallen bewoners gingen met elkaar op de vuist en bekoelden hun woede even later ook op auto’s in de buurt.

125 agenten en hulpverleners kwamen ter plaatse. De woedende bewoners probeerden ondertussen de Afghaan die de koran had verscheurd te lynchen. De man had zich verschanst in een bureau dat bekogeld werd met stenen en flessen. De politie kon de man in bescherming nemen, maar het lokaal is wel volledig vernield.

De asielzoekers maakten ook jacht op enkele journalisten die beelden aan het maken waren van de schermutselingen. Zij konden maar op het nippertje ontsnappen. Uiteindelijk vielen er in totaal vijftien gewonden, onder wie vier agenten. De rust keerde in de loop van de nacht weer.

Het is niet de eerste keer dat er incidenten zijn in het asielcentrum van Suhl. De mensen leven er bijzonder dicht op elkaar. Er wonen op dit moment bijna 1800 asielzoekers, terwijl er eigenlijk maar plaats is voor 1200 mensen. Het extreemrechtse Pegida riep de gevechten aan om een dag later te protesteren.