Acht Turkse soldaten gedood bij explosie

Bij een aanval door de rebellen van de Koerdische Arbeidspartij PKK zijn in de provincie Siirt in het zuidoosten van Turkije acht militairen om het leven gekomen. Dat meldt het Turkse leger. In Istanboel werd eerder vandaag bij schermutselingen tussen politie en aanhangers van de PKK een zeventienjarige jongen neergeschoten.

De acht militairen kwamen om toen een bom ontplofte in het landelijke district Pervari. Het gaat om de dodelijkste aanslag op het Turkse leger sinds de Turkse autoriteiten een offensief lanceerden op de Koerdische guerrilla vorige maand. In de regio werd een grootscheepse operatie opgestart om de "terroristen" op te pakken, aldus het leger.

Geweld Dolmabahçepaleis 

Ook werden er nog schoten en explosies gemeld voor het Dolmabahçepaleis in de Turkse stad Istanboel. In het paleis zijn de kantoren gevestigd van de Turkse premier. Uit de eerste informatie blijkt dat er bij de incidenten geen doden of gewonden zijn gevallen. De politie kon twee personen arresteren, aldus de lokale televisie.

"Oorlog tegen terrorisme"

De onlusten komen er na spanningen tussen de Koerdische rebellen en Ankara veroorzaakt door het offensief dat Turkije op 24 juli lanceerde. De Turken hebben het over "een oorlog tegen terrorisme", terwijl de Koerden Ankara ervan beschuldigen hen met het offensief te viseren.