Bangkok: politie verspreidt robotfoto

De Thaise politie heeft een robotfoto verspreid van de hoofdverdachte van de aanslag van maandag in Bangkok, waarbij 20 doden vielen. Achter de aanslag zit volgens de politie een netwerk. "Ik denk dat er meer dan één persoon was", aldus politiehoofd Somyot Phumpanmuang. Een buitenlands complot sloot de man uit. "Een buitenlander had zo'n aanslag niet alleen kunnen uitvoeren. Er moeten Thai zijn die hem daarbij geholpen hebben."

Maandag werd een bom tot ontploffing gebracht aan het Erawanschrijn, een hindoeschrijn dat populair is bij toeristen. Die kleine tempel wordt woensdag alweer heropend.

Op de beelden van een bewakingscamera is een man opgemerkt die op de plaats van de aanslag duidelijk een rugzak achterlaat. Volgens nieuwsberichten dinsdagavond werd een man die op de verdachte leek opgepakt op de luchthaven, maar daarna weer vrijgelaten.

Regeringswoordvoerder Winthai Suvaree zegt dat het onderzoek naar de aanslag vooruit gaat, zonder in detail te willen treden. De politie vermoedt dat er een link is met een tweede aanslag op dinsdag, waarbij echter geen gewonden vielen.

De politie heeft een beloning van 1 miloen Baht (goed 25.000 euro) uitgeloofd voor informatie die kan leiden tot de arrestatie van de verdachte. Er is woensdag ook een robotfoto gepubliceerd van de verdachte. Volgens Prawut Thavornsiri, woordvoerder van de nationale politie, kan de man "buitenlander of Thai" zijn.