Aanval van vrouw op meisje schokt VS

Uit de Amerikaanse staat Indiana komen schokkende beelden van een meisje dat in elkaar wordt geslagen door een vrouw. De feiten vonden vermoedelijk afgelopen zaterdag plaats bij de Thomas D. Gregg Elementary School in Indianapolis.

Op de beelden, die werden gefilmd met een mobiele telefoon, is te zien hoe de vrouw, vermoedelijk vooraan in de twintig, het meisje slaat en schopt. Het slachtoffer is waarschijnlijk een jonge tiener. De ordediensten zijn nog op zoek naar hun identiteit. Tijdens de vechtpartij, die ongeveer een minuut duurde, werd het slachtoffer bij de haren op de grond getrokken. Het meisje moest vervolgens enkele rake slagen en schoppen tegen het hoofd incasseren. De vrouw die de klappen uitdeelde, schreeuwde de hele tijd verwensingen naar haar slachtoffer.

Toen het meisje zich uit de voeten wilde maken, ging de vrouw haar achterna en hield ze haar tegen. Ze eiste verontschuldigingen tegenover een jongere zus. Eens ze die had gekregen, dreigde de vrouw ook de moeder van haar slachtoffer in elkaar te slaan indien het meisje iemand zou vertellen over het incident. Volgens de autoriteiten zijn de betrokkenen geen leerlingen van de school waar het incident plaatsvond.

Rafael Diaz van de politie vindt het vooral verontrustend dat veel tieners en jonge kinderen stonden toe te kijken. "Er zijn veel mensen die niet kunnen omgaan met conflicten en die te snel overgaan tot geweld", zegt hij aan Fox59 News.