Gevonden lichaam is van ontvoerde Anneli

Het lichaam dat gisterenavond in het Duitse Saksen is gevonden, is van de ontvoerde miljonairsdochter Anneli-Marie R. (17). Dat heeft de Duitse politie bevestigd. Zij werd vorige week donderdag ontvoerd toen ze haar hond uitliet. Anneli is de dochter van een steenrijke, Duitse zakenman. Er zijn twee verdachten opgepakt.

Gisteren kamden speurders een verlaten boerderij in Klipphausen uit, enkele kilometers van de plek waar Anneli’s fiets werd teruggevonden. Ook haar hondje werd al teruggevonden. ’s Avonds ontdekte de politie daar een levenloos lichaam, aldus de Duitse krant Süddeutsche Zeitung. Dat blijkt nu het lichaam van het tienermeisje te zijn.

In het kader van het onderzoek naar de ontvoering werden ook twee mannen van 39 en 61 jaar oud opgepakt. Eén van hen werd volgens de Süddeutsche Zeitung gevat in Dresden, de andere in Beieren. Meer details over de twee mannen heeft de politie nog niet bekendgemaakt.

De ouders van het meisje lieten afgelopen weekend al een open brief publiceren, waarin ze zeggen dat ze bereid zijn in te gaan op de eisen van de ontvoerders. “Anneli, we missen je. We zijn bij jou”, zo beginnen ze de brief. “Wie tips kan geven die ertoe kunnen leiden dat onze dochter wordt teruggevonden, vragen we dat ook te doen. De ontvoerders moeten weten dat we de gestelde eisen zullen inwilligen om onze dochter snel weer in onze armen te kunnen sluiten”, zo gaan de ouders verder.