Vlaming op 100m van explosie getuigt

Vincent Coessens, een Vlaming die in Bangkok woont, was op het moment van de zware explosie in de Thaise hoofdstad vlakbij. “Ik was in de sky bridge, een gemakkelijke manier om kruispunten over te steken”, zegt hij via Skype aan VTM NIEUWS. “Een glazen wand heeft de schok voor mij opgevangen.”

Rond zeven uur lokale tijd hoorde Vincent een heel zware explosie met een schokgolf. ”Het gebeurde op een heel groot kruispunt, waar het druk is rond die tijd”, zegt hij. “Ik kwam net uit het winkelcentrum en liep op de sky bridge, waar een glazen wand de schok voor mij dus heeft opgevangen. De schade bleef daar beperkt tot uiteengespatte lampen en heel veel zwarte rook.”

De hulp kwam volgens Coessens behoorlijk traag op gang, de Thai reden zelfs gewoon door. “Grote chaos is hier niet echt de gewoonte”, zegt hij. “Op het getroffen kruispunt reden de Thai ook gewoon weer verder als het licht op groen sprong. Na een tijd is dat toch gestopt, maar de hulpdiensten zijn wel pas een halfuur later aangekomen, door het drukke verkeer.”

Coessens maakte ook zelf beelden van de ravage na de explosie. Die zijn aan het begin van de video te zien.