Dochter van Duitse miljonairs ontvoerd

In Duitsland wordt nog steeds naar de 17-jarige Anneli gezocht. Het meisje werd donderdagavond ontvoerd toen ze met haar hond ging wandelen. Haar ouders – rijke ondernemers – hebben intussen een brief ontvangen waarin 1,2 miljoen euro losgeld wordt gevraagd. Vanochtend werd het hondje van Anneli teruggevonden, niet ver van de plaats waar ze was verdwenen. Haar fiets werd eerder al teruggevonden. Van het meisje zelf is voorlopig geen spoor.

De ouders van het meisje lieten afgelopen weekend al een open brief publiceren, waarin ze zeggen dat ze bereid zijn in te gaan op de eisen van de ontvoerders. “Anneli, we missen je. We zijn bij jou”, zo beginnen ze de brief. “Wie tips kan geven die ertoe kunnen leiden dat onze dochter wordt teruggevonden, vragen we dat ook te doen. De ontvoerders moeten weten dat we de gestelde eisen zullen inwilligen om onze dochter snel weer in onze armen te kunnen sluiten”, zo gaan de ouders verder.

Vanochtend werd een woning doorzocht in de buurt van Meissen, in de deelstaat Dresden. Die plek ligt enkele kilometer van waar de fiets van Anneli werd gevonden. Volgens buurtbewoners zou het huis al een tijd leeg staan. Er is ook een politiehelikopter en een speurhond ingezet. Of de doorzoeking iets heeft opgeleverd, is nog niet bekend.