Wrak Indonesisch vliegtuig gevonden

Het Indonesische vliegtuig met 54 passagiers aan boord dat eerder vandaag verdween, is teruggevonden. Dat meldt het Indonesische ministerie van Transport. Het was verdwenen in de provincie Papoea en is daar ook teruggevinden. Over slachtoffers is nog geen informatie. Buitenlandse Zaken in ons land heeft wel al laten weten dat er geen Belgen aan boord van het vliegtuig zaten. 

Het vliegtuig van het type ATR 42 van maatschappij Trigana Air verdween iets voor 15 uur plaatselijke tijd (8 uur Belgische tijd) van de radar. Het vliegtuig was net opgestegen van de luchthaven van Sentani in de provinciehoofdstad Jayapura. Volgens Metro TV was het vliegtuig op weg naar de luchthaven van Oksibil, een vlucht die een 55-tal minuten duurt. Na ongeveer een half uur verloor de luchtverkeersleiding het contact met het vliegtuig, met aan boord 44 volwassenen, vijf kinderen en vijf bemanningsleden. 

"We weten niet wat er is gebeurd en we staan in contact met de plaatselijke autoriteiten", aldus de woordvoerder van het ministerie van Transport eerder vandaag. "De weersomstandigheden zijn daar erg slecht. Het is heel somber en bewolkt. De omstandigheden zijn niet ideaal om zoekoperaties te doen, het is een bergachtig gebied." 

Omdat er weinig wegen zijn in de jungle van Indonesië, maken de inwoners veelvuldig gebruik van vliegtuigen om zich binnen het land te verplaatsen. De ATR 42 wordt steeds gebruikt voor dergelijk regionaal vliegverkeer. Het toestel is ongeveer 23 meter lang en heeft een maximaal bereik van ongeveer 1.500 kilometer.