"Ze beloofden ons de hemel, maar het is hel"

In de stad Kos, in Griekenland, zaten tot gisteren 2500 migranten opgesloten in een oud stadion. De politie heeft hen uit de parken gejaagd en naar daar gebracht. Ze moeten daar wachten op papieren, maar er is nauwelijks opvang.

In het stadion is amper schaduw en er is maar één waterbevoorradingspunt. Heel wat mensen bezwijken dan ook door de hitte. Artsen Zonder Grenzen heeft de handen vol met die mensen te verzorgen. En wie niet in het stadion geraakt langs de normale in- of uitgangen, probeert over de muur te krijgen, om papieren te kunnen krijgen. 

De migranten zijn diep teleurgesteld in de situatie en de Griekse overheid. "Ze behandelen ons slecht, ze slaan de mannen en vrouwen. Er is geen respect voor ons", zegt één van hen. "Ze hebben ons leugens verteld. Op tv en op Facebook zeiden ze ons dat dit de hemel is, maar het is de hel eigenlijk."

VTM NIEUWS-journaliste Romina Van Camp maakte woensdag bovenstaande reportage. Door technische problemen konden we ze niet uitzenden in VTM NIEUWS, maar we willen ze u toch tonen.